Terugblik participatieavond A1 locatie

Ter hoogte van de kruising Burgemeester Jamessingel/Hamstergat (op de A1 locatie) staan over een tijdje mooie woningen. Wibaut Projectontwikkeling realiseert hier, in het oostelijke deel, circa 200 woningen. M3Architecten richt zich op het westelijke deel en bouwt onder de noemer ‘Wonen in Goud’ 209 woningen.

Voordat de bouw echt van start gaat hebben gemeente, ontwikkelaars en architecten input opgehaald bij omwonenden, ondernemers en toekomstige bewoners. En toegelicht hoe het proces verder zal verlopen. Dit gebeurde tijdens een informatieavond op 16 februari. Natuurlijk vond die digitaal plaats, want vanwege corona en de avondklok was het niet mogelijk om fysiek bij elkaar te komen. Dat het project leeft onder de Gouwenaars bleek wel uit de grote opkomst: ruim 60 mensen namen deel aan de online sessie.

De deelnemers zagen en hoorden onder meer een presentatie van Wibaut Projectontwikkeling (Mark van der Heijde en Ernest van der Meijde) en M3Architecten (Leendert Steijger). Zij lieten zien hoe er in de planfase is nagedacht over de hoogte van de bebouwing, het groen en de voorzieningen. In een online enquête konden de deelnemers vervolgens hun mening geven over de plannen en dan met name over de inrichting van het gebied. Aan het einde was er nog gelegenheid om vragen te stellen.

Lees hier de Q&A over de A1 locatie: Spoorzone A1 – Vraag & Antwoord

Bekijk hier de opname van de online bijeenkomst.

Meer informatie over de projecten kunt u vinden op www.1828.nu/gouda of https://www.woneningoud.nl/.

Informatieavond A1 locatie, met Marc van der Heijden en Leendert Steijger
Skip to content