Impressie Lombok

Parcour

Logo Blauwhoed
Logo Gebroeders Blokland

Ten zuiden van het station, in de buurt van het Van Bergen IJzendoornpark, ligt de Parcour locatie. Dit is een gebied met voorzieningen voor het spoor en kantoor- en bedrijfsruimten. De grond is in privaat eigendom en het gebied gaat veranderen naar een woonlocatie. In een mooie, groene parkachtige omgeving. Er komen 58 woningen, een combinatie van woningen met tuin én appartementen.

Hoe verder?

De ontwikkelaar heeft een stedenbouwkundig plan gemaakt dat in de komende tijd nog verder uitgewerkt wordt. Daarna kan het definitief worden gemaakt. Omdat de plannen niet in het huidige bestemmingsplan voor deze locatie passen, moet een Ruimtelijke Ordening procedure worden opgestart. Dat gebeurde in het vierde kwartaal van 2022. De start bouw is gepland in het eerste kwartaal van 2024. Er hebben al meerdere participatiemomenten plaatsgevonden en er zullen ook nog bijeenkomsten gepland worden.

Meer weten over wonen in Parcour?

Artist impression Lombok
Deellocatie Lombok
Artist impression Lombok
Artist impression Lombok

Laatste nieuws

‘Parcour’ is (bijna) bepaald

‘Parcour’ is (bijna) bepaald

Parcour (Lombok) wordt een echte groene woonbuurt in de Spoorzone! In de achtertuin ligt het Van Bergen IJzendoornpark en aan de andere kant het station. Centraler wonen in een stad kan bijna niet. Alle woningen in Parcour worden rondom een parktuin gebouwd. Er komt...

Lees meer
Stappen voor Lombok

Stappen voor Lombok

De realisatie van 58 woningen (zowel appartementen als woningen met tuin) op de Lombok-locatie is weer een stapje dichterbij. Op 2 november 2022 vond er voor de om-wonenden en geïnteresseerden een informatiebijeenkomst plaats.

Lees meer
Lombok zet stappen!

Lombok zet stappen!

Het stedenbouwkundig plan is door de gemeenteraad goed ontvangen. Dit betekent dat er een samenwerkingsovereenkomst tussen de gemeente en de ontwikkelaar kan worden opgesteld. Naar verwachting wordt deze begin september ondertekend.

Lees meer
Nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar

5. Parcour

6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier

10a. Wonen in GOUD

10b. 1828

11a. Antwerpseweg

12. Harderwijkweg

I. Heuvellaan

Skip to content