Header_Hotelkavel1

Hotelkavel

Logo abc nova
De grond van deze prominente deellocatie van de spoorzone is in privaat eigendom. Op dit moment is het ontwikkelgebied een plein vóór de ingang van het station van Gouda. Het bestemmingsplan biedt de mogelijkheid om hier te bouwen, maar voor het ontwikkelplan – een hotel met circa 100 kamers en daar bovenop 59 woningen – is een bestemmingsplanwijziging nodig. Op de begane grond is ruimte voor commerciële functies.

Tot nu toe

In december 2018 won ontwikkelaar ABC Nova de prijsvraag die uitgeschreven was door NS. Vervolgens vond op 16 juli 2019 een informatiebijeenkomst plaats, waarin de ideeën over de inrichting van het gebied werden gedeeld. In oktober 2020 is de overeenkomst ondertekend door de NS en ABC. Sinds december 2020 is het ontwerpteam bezig om de plannen verder uit te werken. Over de precieze invulling en verdeling wordt nu volop gesproken. De plannen worden, naar verwachting, eind 2022 voorgelegd aan de gemeenteraad. Daarna worden ze gedeeld met de omgeving. Dan start ook het participatieproces, waarbij belangstellenden en omwonenden worden geïnformeerd en hun input op de plannen kunnen geven.

Meer weten over wonen in de Hotelkavel?

Artistieke impressie Hotelkavel_1
ABC_Hotelkavel_6

Laatste nieuws

Bezonningsstudie Hotelkavel gereed

Bezonningsstudie Hotelkavel gereed

Op 8 december 2022 was er een informatieavond over de Hotelkavel. Die avond is er een afbeelding getoond van de bezonningsstudie. Deze is nu verduidelijkt. De bouw van een nieuw appartementencomplex heeft effect op de schaduw en de lichtinval van de zon op omliggende...

Lees meer
Hotelkavel presenteert plannen

Hotelkavel presenteert plannen

Op 8 december kregen de directe omwonenden van de Hotelkavel, naast het Huis van de Stad, de mogelijkheid om de plannen te horen van de ontwikkelaar. Tijdens een drukbezochte informatieavond werden zij meegenomen in het proces tot nu toe en werd het huidige ontwerp getoond voor dit gebouw met hotel- en woonfunctie. 

Lees meer
Wonen en slapen op de Hotelkavel

Wonen en slapen op de Hotelkavel

Verblijven in een hotel of wonen vlak voor het station: over een paar jaar kan het in Gouda. In een artikel in het AD (april) staat beschreven waarom dit zo belangrijk is voor de stad. Wethouder Rogier Tetteroo en Projectontwikkelaar ABC leggen er haarfijn...

Lees meer

Meer nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar
5. Lombok locatie
6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier
10 a. Wonen in GOUD
10 b. 1828
11. Antwerpseweg
11b. Rijsselseweg
12. Harderwijkweg
Skip to content