Header Burgemeesterkwartier

Het Burgemeesterkwartier

Logo Whitehouse Development_Mei Architecten_Felixx_2
Op een steenworp afstand van de historische binnenstad van Gouda komt een prachtige duurzame nieuwbouwwijk, het Burgemeesterkwartier. Ook wel bekend als Blokkerlocatie. White House Development ontwikkelt hier koop- en huurwoningen in verschillende types en voor een aantal doelgroepen: starters, gezinnen met kinderen en senioren. Het distributiecentrum van Blokker maakt plaats voor 650 woningen.

In het Burgemeesterkwartier zullen gezondheid, woonplezier en groen een grote rol gaan spelen. Auto’s zal je bijvoorbeeld in het straatbeeld nauwelijks tegenkomen. Er kan ‘verdiept’ geparkeerd worden onder de woonblokken en dat maakt dat er meer ruimte is voor wandelaars, fietsers en om te spelen. Het Burgemeesterkwartier ligt dichtbij de stad met al haar winkels en horeca en bij het bus- en treinstation. Vanuit hier is iedere plek in het Groene Hart én de grote steden in de Randstad snel en makkelijk te bereiken. Daarnaast ligt de nieuwbouwwijk in de directe omgeving van scholen en zorgvoorzieningen.

Tot nu toe

Op 3 november 2021 heeft de gemeenteraad het bestemmingsplan vastgesteld. Er wordt momenteel gewerkt aan het voorlopig ontwerp voor deze wijk. In deze fase wordt ook gekeken naar toe te passen materialen en worden de gevels uitgewerkt. Door materialen te gebruiken die lang meegaan en die goed her te gebruiken zijn, wordt het Burgemeesterkwartier een echte duurzame wijk. Naast de gevels wordt ook de buitenruimte ontworpen. 

Meer weten over wonen in het Burgemeesterkwartier?

Artistieke impressie Burgemeesterkwartier_4
Artistieke impressie Burgemeesterkwartier_2

Documenten

Luchtfoto Blokkerlocatie
Het bestemmingsplan
Informatieavond burgemeesterkwartier
Presentatie informatieavond van 23 juni 2021
Q&A informatieavond van 23 juni 2021

Laatste nieuws

Prominent wonen in het Burgemeesterkwartier

Prominent wonen in het Burgemeesterkwartier

Vlakbij de historische binnenstad van Gouda, op de plek van het voormalige distributiecentrum van Blokker, komt een prachtige duurzame nieuwbouwwijk: het Burgermeesterkwartier. Op het oude Blokkerterrein komen 650 woningen en er is veel vraag naar dit project. Omdat...

Lees meer
Bestemmingsplan Burgemeesterkwartier onherroepelijk

Bestemmingsplan Burgemeesterkwartier onherroepelijk

Goed nieuws voor iedereen die graag wil wonen in het Burgemeesterkwartier. De bestemmingsplanprocedure is met succes doorlopen en op dit moment staat niets de bouw meer in de weg. Er is geen beroep ingediend tegen het bestemmingsplan bij de Raad van State en daarmee...

Lees meer

Meer nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar

5. Parcour

6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier

10a. Wonen in GOUD

10b. 1828

11a. Antwerpseweg

12. Harderwijkweg

I. Heuvellaan

Skip to content