Een bericht van burgemeester Pieter Verhoeve

Een bericht van burgemeester Pieter Verhoeve aan alle Gouwenaars.

Lieve Gouwenaars,

Het coronavirus houdt ons allen bezig. Hoe blijven we gezond? Hoe zal het gaan met ons werk of onze opleiding? De impact van de nieuwe maatregelen op onze samenleving is groot. De scholen zijn dicht, sportverenigingen liggen stil en we kunnen niet meer naar de bibliotheek. Dit alles is ingrijpend en nodig. Ga alleen uit huis als het echt moet. We willen elkaar immers niet ziek maken.

Ik heb diep respect voor al die mensen die zorgen voor onze veiligheid en gezondheid. Een groot compliment voor iedereen die werkt in de zorg en voor de politie, de brandweer, de handhavers, de vuilophalers en de mensen die werken in de voedselvoorziening. Het is fantastisch dat in Gouda mensen juist nu voor elkaar klaar staan. Op Facebook bijvoorbeeld, wordt door honderden inwoners hulp aangeboden via CoronaHulpGouda. Het Rode Kruis heeft een informatielijn geopend via 070-4455888.

Erasmus zei: ‘Niemand wordt voor zichzelf geboren.’ Zie naar elkaar om. Ouderen en kwetsbare buren kunnen uw hulp goed gebruiken. Alles is even anders. De komende weken zullen voor iedereen onwerkelijk en misschien wel spannend zijn. Hou het hoofd koel en het hart warm.

Samen kunnen we dit aan.

Warme groet,

Burgemeester Pieter Verhoeve

Portretfoto Burgemeester Pieter Verhoeve
Skip to content