Prefab woningen bij Winterdijk

Aan de Winterdijk 14 worden dit jaar nog 60 tijdelijke sociale huurwoningen geplaatst. Het worden één en tweekamerwoningen die bestemd zijn voor een doelgroep met weinig kansen op de woningmarkt of spoedzoekers. In het totaal komen er 16 studio’s en 46 tweekamerappartementen.

In het ontwerp is rekening gehouden met duurzaam bouwen: zo is de fundering van het oude schoolgebouw op de locatie hergebruikt, de woningen zijn van gerecycled hout (circulair) en gasloos. Ze worden modulair opgebouwd met een prefab bouwsysteem. In een filmpje van de fabrikant ziet u hoe de elementen gemaakt worden in de fabriek.

Vervolgens worden ze naar de bouwlocatie gebracht en geplaatst. Als de woningen staan, wordt er gewerkt aan het groen eromheen. Er komt namelijk een gezamenlijke binnentuin waar de bewoners lekker kunnen tuinieren of picknicken als ze daar zin in hebben. Indebuurt besteedde onlangs aandacht aan dit mooie woningbouwproject in de Spoorzone. Ze beschrijven onder meer hoe woningcorporatie Mozaïek Wonen hier een hechte community wil vormen.

Let op: de woningen zijn allemaal al verhuurd, maar het is natuurlijk altijd mogelijk om op de hoogte te blijven van dit nieuwbouwproject. Dat doet u via: https://www.mozaiekwonen.nl/projecten/wonen-aan-de-winterdijk/ 

Artistieke impressie vooraanzicht Rietgors
Skip to content