Oude fundering in gebruik bij Winterdijk

Aan de centrumzijde van het station ligt de Spoorzone-locatie Winterdijk 14. Op deze kavel ligt nog altijd de fundering van een voormalige school. De grond is in eigendom van de gemeente en zal voor de komende 10 jaar in erfpacht worden uitgegeven aan Mozaïek Wonen.

Op de kavel aan de Winterdijk realiseert Mozaïek Wonen 60 tijdelijke verplaatsbare geprefabriceerde sociale huurwoningen. Ook bijzonder aan deze woningen is dat ze volledig van hout worden gemaakt, waardoor ze zeer duurzaam zijn. De woningen worden geplaatst op de bestaande fundering van de oude school en zijn bedoeld voor één- en tweepersoonshuishoudens. Het gaat om specifieke groepen die op dit moment weinig kansen op de woningmarkt hebben: jongeren, starters en spoedzoekers.

De voorbereiding voor de bouw is inmiddels gestart. De oplevering staat gepland in september 2021. Bekijk in dit document de plannen en plattegrond voor dit gebied.

Kijk voor meer informatie op www.mozaiekwonen.nl > ik zoek een woning > nieuwbouw projecten. Heeft u vragen? Dan kunt u mailen naar spoorzone@gouda.nl.

Artistieke impressie vogelperspectief fundering De Rietgors
Skip to content