Header_DeKoploper

De Koploper

Logo Mozaïek Wonen, naar mozaiekwonen.nl
Aan de Burgemeester Jamessingel, tussen de Cinema en het Rabobank kantoor komt nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’, voorheen bekend als C1K2. Pal aan het spoor en op loopafstand van de stad: een hele centrale plek dus voor Gouwenaars die met de trein reizen en houden van het gemak van het centrum onder handbereik. Mozaïek Wonen is de ontwikkelaar van De Koploper, waar 156 sociale huurwoningen komen van verschillende afmetingen: vanaf 49m2 tot 83m2. Architect Leon Thier heeft in zijn ontwerp studio’s, twee- en driekamerwoningen ontworpen. Ook heeft het gebouw een nogal opvallende vorm, een U. Daardoor ontstaat er in het ontwerp ruimte voor een mooie binnentuin. Dat wordt straks heerlijk genieten.

Tot nu toe

In heel Nederland en dus ook in Gouda is er veel behoefte aan betaalbare huurwoningen. De Koploper wordt ontwikkeld door Mozaïek Wonen. De woningcorporatie is blij met deze mogelijkheid om haar huurders mooie nieuwe woningen aan te kunnen bieden. In 2021 is de bestemmingsplanprocedure afgerond. Meerdere keren zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen. De bouw is in december 2022 gestart en naar verwachting wordt het project in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. Omdat het hier gaat om een groot aantal woningen, zal Mozaïek Wonen het project gefaseerd opleveren. Zo kunnen alle verhuizingen gestructureerd plaatsvinden. De woningen zullen in de eerste helft van 2024 op WoningNet komen, waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een woning.

Meer weten over wonen in de Koploper?
Artistieke impressie De Koploper in de omgeving
DevKoploper, Binnentuin

Documenten

Locatie De Koploper
Bestemmingsplan
Artistieke impressie vogelperspectief De Koploper
Presentatie informatieavond van 19 mei
Q&A informatieavond van 19 mei

Laatste nieuws

Hoogste punt bereikt bij de Koploper

Hoogste punt bereikt bij de Koploper

Op 30 mei kon bij Mozaïek Wonen de vlag uit. Appartementencomplex De Koploper heeft het hoogste punt bereikt en zo’n moment wordt bij Mozaïek graag aangegrepen voor een feestelijk moment. Het moderne en duurzame gebouw staat symbool voor de vernieuwing die we in de...

Lees meer
Warmte Koude Opslag

Warmte Koude Opslag

Waarschijnlijk heb je het al gezien: tussen het Huis van de Stad en de stationshal zijn we hard aan het werk. En nee, dit is nog niet de start bouw van de Hotelkavel. Op dit moment wordt er gewerkt aan een Warmte Koude Opslag (WKO-installatie) voor De Koploper....

Lees meer
Wonen in de Spoorzone

Wonen in de Spoorzone

12 april 2024
In deze video leggen Marjolein van Kralingen (beleidsadviseur wonen bij de gemeente Gouda) en Fieke de Haan (Junior Projectleider Spoorzone bij de gemeente Gouda) uit hoe de gemeente ervoor zorgt dat er een gevarieerd woonprogramma komt. Daarnaast gaan we langs bij De Koploper, het nieuwbouwproject van Mozaïek Wonen.

Lees meer

Meer nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar

5. Parcour

6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier

10a. Wonen in GOUD

10b. 1828

11a. Antwerpseweg

12. Harderwijkweg

I. Heuvellaan

Skip to content