Header_DeKoploper

De Koploper

Logo Mozaïek Wonen, naar mozaiekwonen.nl
Aan de Burgemeester Jamessingel, tussen de Cinema en het Rabobank kantoor komt nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’, voorheen bekend als C1K2. Pal aan het spoor en op loopafstand van de stad: een hele centrale plek dus voor Gouwenaars die met de trein reizen en houden van het gemak van het centrum onder handbereik. Mozaïek Wonen is de ontwikkelaar van De Koploper, waar 156 sociale huurwoningen komen van verschillende afmetingen: vanaf 49m2 tot 83m2. Architect Leon Thier heeft in zijn ontwerp studio’s, twee- en driekamerwoningen ontworpen. Ook heeft het gebouw een nogal opvallende vorm, een U. Daardoor ontstaat er in het ontwerp ruimte voor een mooie binnentuin. Dat wordt straks heerlijk genieten.

Tot nu toe

In heel Nederland en dus ook in Gouda is er veel behoefte aan betaalbare huurwoningen. De Koploper wordt ontwikkeld door Mozaïek Wonen. De woningcorporatie is blij met deze mogelijkheid om haar huurders mooie nieuwe woningen aan te kunnen bieden. In 2021 is de bestemmingsplanprocedure afgerond. Meerdere keren zijn omwonenden geïnformeerd over de plannen. De bouw is in december 2022 gestart en naar verwachting wordt het project in het derde kwartaal van 2024 opgeleverd. Omdat het hier gaat om een groot aantal woningen, zal Mozaïek Wonen het project gefaseerd opleveren. Zo kunnen alle verhuizingen gestructureerd plaatsvinden. De woningen zullen in de eerste helft van 2024 op WoningNet komen, waar geïnteresseerden zich kunnen aanmelden voor een woning.

Meer weten over wonen in de Koploper?
Artistieke impressie De Koploper in de omgeving
DevKoploper, Binnentuin

Documenten

Locatie De Koploper
Bestemmingsplan
Artistieke impressie vogelperspectief De Koploper
Presentatie informatieavond van 19 mei
Q&A informatieavond van 19 mei

Laatste nieuws

Bouw De Koploper gaat in sneltreinvaart

Bouw De Koploper gaat in sneltreinvaart

Pal aan het spoor en op loopafstand van de binnenstad komt nieuwbouwcomplex ‘De Koploper’. Dit gebouw met 156 huurwoningen ligt aan de Burgemeester Jamessingel, tussen de Cinema en het Rabobank kantoor, vlak bij het Huis van de Stad en station Gouda. Mozaïek Wonen is...

Lees meer
Koploper van de grond

Koploper van de grond

Sinds december vorig jaar wordt er hard gewerkt aan De Koploper. Dit project van Mozaïek Wonen is een van de eerste locaties in de Spoorzone waar gebouwd wordt. En die bouw gaat hard. In week 10 was het heiwerk gereed en de volgende stap is het grondwerk. Dit betekent...

Lees meer
De Koploper is… onderweg!

De Koploper is… onderweg!

In november kreeg Mozaïek Wonen, als ontwikkelaar van de locatie tussen de Cinema en de Rabobank, een onherroepelijke omgevingsvergunning verleend. Dit betekent dat de bouw-vergunning definitief is en dat de eerste paal geslagen kon worden. Dat gebeurde op 13 december met een feestelijke bijeenkomst rond de start bouw van de Koploper.

Lees meer

Meer nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar

5. Parcour

6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier

10a. Wonen in GOUD

10b. 1828

11a. Antwerpseweg

12. Harderwijkweg

I. Heuvellaan

Skip to content