Header A1 locatie_3

Wonen in GOUD

Logo M3 Architecten_Markvanderheide Urban Design
BPD Logo

Op een prominente plek in de Spoorzone (namelijk A1-West) gaat in eind 2023 de bouw van start van Wonen in GOUD. Het is een ontwikkeling van M3 Architecten en BPD, die in een prachtige woontoren met 250 woningen bouwt. Wonen in GOUD biedt zowel koop- als huurappartementen (sociale-, midden- en vrije sector huur) in een hoge toren (70 meter) die al van ver te zien is. Het is na oplevering zelfs het hoogste gebouw van Gouda en dat staat garant voor een prachtig uitzicht over het water, de stad en de polders in de omgeving. De woningen hebben een oppervlakte tussen circa 45m2 tot 180m2 en de bewoners krijgen een eigen groene binnentuin. In de overdekte parkeergarage is voldoende ruimte voor auto’s en fietsen. Wonen in GOUD heeft een ideale ligging aan de rand van de stad, vlakbij het station en de snelwegen A12 en A20.

Naast de woontorens komt een drielaags gebouw met stadswoningen en appartementen. In de plint van de toren komen voorzieningen bijvoorbeeld voor sport.

Tot nu toe

De ontwikkeling van Wonen in GOUD maakt deel uit van de A1-locatie: twee mooie projecten in de entree van Gouda, ter hoogte van de Burgemeester Jamessingel en het Hamstergat. Voor de ontwikkeling van start ging, heeft de gemeente een kavelpaspoort gemaakt met de randvoorwaarden voor dit project. Uiteindelijk zijn twee ontwikkelaars op deze mooie locatie aan de slag gegaan: de westelijke toren is het project Wonen in GOUD. Voor dit plan is op 6 oktober 2021 het bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. De oostelijke locatie wordt gerealiseerd door Wibaut projectontwikkeling. Alle informatie over dit project vindt u hier. De omgevingsvergunning is inmiddels verleend en begin 2024 zal gestart worden met de bouw.

Meer weten over de woningen of gelijk inschrijven? Kijk op Woneningoud.nl voor het laatste nieuws en alle informatie.

Artistieke impressie A1 locatie_Nacht
Artistieke impressie A1 west locatie
Artistieke impressie A1 locatie_Binnentuin

Documenten

Luchtfoto Gouda Spoorzone_1
Bestemmingsplan
Informatieavond A1 locatie
Presentatie participatieavond 16 februari 2021
Q&A participatieavond 16 februari 2021

Laatste nieuws

Goed nieuws voor Wonen in GOUD

Goed nieuws voor Wonen in GOUD

De omgevingsvergunning van Wonen in GOUD op de A1 West locatie is onherroepelijk. Dat betekent dat de ontwikkelaar kan starten met de bouw en dat is goed nieuws. Als alles volgens planning verloopt, gaat in januari 2024 de bouw van deze mooie, luxe woontoren van...

Lees meer
Wonen in GOUD van start!

Wonen in GOUD van start!

De omgevingsvergunning van Wonen in GOUD is onherroepelijk. Dat betekent dat de ontwikkelaar van A1 – West kan starten met de bouw. Goed nieuws dus en vanaf half oktober zie je de voorbereidingen voor het grondwerk al. Als alles volgens planning gaat, gaat in januari...

Lees meer

Meer nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar

5. Parcour

6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier

10a. Wonen in GOUD

10b. 1828

11a. Antwerpseweg

12. Harderwijkweg

I. Heuvellaan

Skip to content