Header A1 locatie_3

Wonen in GOUD

Logo M3 Architecten_Markvanderheide Urban Design
BPD Logo
Op een prominente plek in de Spoorzone (namelijk A1-West) gaat in 2022 de bouw van start van Wonen in GOUD. Het is een ontwikkeling van M3 Architecten, die in een prachtige woontoren 209 woningen bouwt. Wonen in GOUD biedt zowel koop- als huurappartementen (midden- en sociale huur) in een hoge toren (70 meter) die al van ver te zien is. Het is na oplevering zelfs het hoogste gebouw van Gouda en dat staat garant voor een prachtig uitzicht over het water, de stad en de polders in de omgeving. De woningen hebben een oppervlakte tussen 84m2 tot 180m2 en de bewoners krijgen een eigen groene binnentuin. In de overdekte parkeergarage is voldoende ruimte voor auto’s en fietsen. Wonen in GOUD heeft een ideale ligging aan de rand van de stad, vlakbij het station en de snelwegen A12, A20.

Naast de woontoren komt een drielaags gebouw met stadswoningen en woningen met werkruimtes. In de plint van de toren komen voorzieningen bijvoorbeeld voor sport.

Tot nu toe

De ontwikkeling van Wonen in GOUD maakt deel uit van de A1-locatie: twee mooie projecten in de entree van Gouda, ter hoogte van de Burgemeester Jamessingel en het Hamstergat. Voor de ontwikkeling van start ging, heeft de gemeente een kavelpaspoort gemaakt met de randvoorwaarden voor dit project. Uiteindelijk zijn twee ontwikkelaars uitgenodigd om op deze mooie locatie te gaan ontwikkelen: de westelijke toren is het project Wonen in GOUD. Voor dit plan is op 6 oktober 2021 het bestemmingsplan vastgesteld door de gemeenteraad. De oostelijke toren wordt gerealiseerd door Wibaut projectontwikkeling. Alle informatie over dit project vindt u hier.

Meer weten over de woningen of gelijk inschrijven? Kijk op Woneningoud.nl voor het laatste nieuws en alle informatie.

Artistieke impressie A1 locatie_Nacht
Artistieke impressie A1 west locatie
Artistieke impressie A1 locatie_Binnentuin

Documenten

Luchtfoto Gouda Spoorzone_1
Bestemmingsplan
Informatieavond A1 locatie
Presentatie participatieavond 16 februari 2021
Q&A participatieavond 16 februari 2021

Laatste nieuws

Ontwerp bestemmingsplan A1 ter inzage

Ontwerp bestemmingsplan A1 ter inzage

In het project Spoorzone worden 1000 extra woningen gerealiseerd voor iedereen die graag in Gouda wil wonen. 450 van die 1.000 komen op de A1-locatie. En daar zit nu schot in de zaak: het ontwerp bestemmingsplan voor de A1-deellocatie ligt ter inzage van 22 april...

Lees meer
Terugblik participatieavond A1 locatie

Terugblik participatieavond A1 locatie

Ter hoogte van de kruising Burgemeester Jamessingel/Hamstergat (op de A1 locatie) staan over een tijdje mooie woningen. Wibaut Projectontwikkeling realiseert hier, in het oostelijke deel, circa 200 woningen. M3Architecten richt zich op het westelijke deel en bouwt...

Lees meer

Meer nieuws

Alle deellocaties uit de Goudse Spoorzone

1. Hotelkavel
2. De Koploper
3. Parkeerterrein Rabo
4. Parkeerterrein Driestar
5. Lombok locatie
6. De Rietgors
7. Ronsseweg
8. Bleulandweg
9. Burgemeesterkwartier
10 a. Wonen in GOUD
10 b. 1828
11. Antwerpseweg
11b. Rijsselseweg
12. Harderwijkweg
Skip to content